"Durf jezelf te zijn. Pak je branding goed aan!"

Branding.

Wat is Branding en wat is het doel er van?

Veel mensen/bedrijven verwarren branding met brand design (ook wel identity design of corporate identity genoemd). Het zijn twee totaal verschillende disciplines. Branding is het bepalen en creëren van een gevoel, strategie en dus het precies uitdenken hoe je jouw product op te markt zet. Het brand design komt voort uit de gekozen richting qua branding. De doelgroep, markt of bijvoorbeeld cultuur bepalen wat je moet gaat doen met je brand design.

Branding is van groot belang als je als een solide en uniek bedrijf wilt overkomen. Dat geldt voor alle bedrijven.

Branding is van groot belang als je als een solide en uniek bedrijf wilt overkomen. Dat geldt voor alle bedrijven. Of je nu kaas verkoopt of dikke auto’s. Helaas zie je nog veel te vaak dat ondernemers branding vergeten, waardoor het geheel een rommeltje wordt en soms wat onbetrouwbaar overkomt. Je straalt kracht uit als je duidelijk laat zien dat je overal van te voren al over nagedacht hebt. Maar branding gaat veel verder dan alleen de buitenkant. Hoe ga jij met je klanten om, hoe los je problemen op en op wat voor toon doe je dat? Heeft jouw doelgroep liever persoonlijk contact of is een Whatsappje genoeg? Genoeg om over na te denken!

Wij kunnen je ondersteunen in de uiting naar je klant. Want jij staat toch voor je product? Dat kunnen we laten zien door een super complete branding op te zetten, met daarbij uiteraard een prachtig brand design.

Is Branding dan hetzelfde als Marketing?

Het antwoord op die vraag is simpel gezegd; Nee. Branding is het zo goed mogelijk neerzetten van je product, waar van te voren goed over nagedacht is en waar onderzoek naar gedaan is. Marketing is het actief promoten van jouw product. De branding communiceert de waardes en de visie achter je product, waar marketing actief bijdraagt aan het verkopen van je product waar jij zo voor staat!

Wil jij meer weten of heb je andere vragen?